Imaju priliku ponoviti uspjeh

Neuništivi Velkoski i Dupovac: Bili su članovi i generacije 2014/2015

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački i crnogorski prvak, Sarajevo i Budućnost večeras će u Zenici odigrati utakmicu za plasman u play-off Evropa lige.

Biće to duel starih rivala s tim da će Budućnost po prvi put u historiji imati priliku da se plasira u play-off, dok je Sarajevo već osjetilo čari tih utakmica.

U sezoni 2014/2015 aktuelni bosanskohercegovački prvak je preko Haugesunda i Atromitosa stigao do play-ofa Evropa lige. Preprepka za plasman u grupnu fazu, ispostavit će se nepremostiva, bila je Borussia Moenchengladbac.

Bila je to sjajna generacija Sarajeva, koja se na kraju te sezone okitila i titulom bosanskohercegovačkog prvaka, a zanimljivo je da dva igrača iz te generacije i danas nose Bordo dres te imaju priliku u najmanju ruku ponoviti taj uspjeh.

Radi se o makedonskom reprezentativcu Krsti Velkoskom i bosanskohercegovačkom fudbaleruAmeru Dupovcu. Velkoski je u Sarajevo stigao početkom 2014. godine da bi se 2016. otisnuo u Južnu Koreju, no samo godinu kasnije vratio se u Sarajevo čiji je i danas član.

Neuništivi Krste, rekli bismo. Odigrao je u toj evropskoj sezoni 2014/2015 svih šest utakmica za Sarajevo, dok je u ovoj sezoni odigrao 20 minuta u duelu sa Connah's Quay Nomadsom, a poraz od Dynamo Bresta je gledao s klupe za rezervne igrače.

S druge strane, Dupovac je profesionalnu karijeru počeo u Sarajevu 2010. godine. U januaru 2015. je pojačao Sheriff Tiraspol da bi se 2018. godine vratio na Koševo.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kao i Velkoski i to sa kapitenskom trakom oko ruke, odigrao je svih šest susreta u evropskoj sezoni Sarajeva 2014/2015, dok je i u dva ovosezonska evropska meča odradio maksimalnih 180 minuta.

Dakle, Velkoski i Dupovac će, ukoliko Sarajevo večeras savlada Budućnost, što svi priželjkujemo, ponovo osjetiti šta znači igrati susret play-off faze evropskog klupskog takmičenja pa će i po tom podatku biti upisani zlatnim slovima u historiji kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.