Ova generacija Sarajeva može ponoviti uspjeh one iz sezone 2014/2015
FOTO - EPA (Nemanja Bilbija potiže pogodak u duelu sa Atromitosom)

Bordo tim ima "glavu" i "rep"

Ova generacija Sarajeva može ponoviti uspjeh one iz sezone 2014/2015

A. Beganović

Aktuelni bosanskohercegovači prvak FK Sarajevo, večeras u Zenici će u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropa ligu odmjeriti snage sa crnogorskim prvakom, FK Budućnost.

Dobre igre u prvenstvu te u evropskim utakmicama probudile su optimizam kod ljubitelja bosanskohercegovačkog klupskog fudbala, pogotovo onih koji navijaju za Sarajevo.

Bordo ekipa, danas djeluje dosta dobro. Ima i "glavu" i "rep", a u duel sa crnogorskim prvakom ulazi kao favorit, kako zbog kvalitetnijeg igračkog kadra, tako i zbog iskustva u evropskim nastupima.

Sarajevo je zrelo, izabranici Vinka Marinovića dobro igraju i na rezultat, a i njegovo iskustvo stečeno na međunarodnim mečevima dok je s klupe predvodio mladu reprezentaciju naše zemlje, može biti odlučujući faktor u večerašnjem meču.

Posljednji put je Sarajevo u play-offu Evropa lige igralo u sezoni 2014/2015 i usudili bismo se reći da ova generacija može, u najmanju ruku ponoviti taj rezultat, a zašto ne, ostati i upisana kao prva generacija koja je osigurala nastup u grupnoj fazi.

Sada već davne 2014. godine Sarajevo je svoju evropsku avanturu krenulo iz 2. kola kvalifikacija Evropa lige. Protivnik aktuelnom bosanskohercegovačkom prvaku bio je norveški Haugesund. I nakon prvog meča stvari nisu izgledale najbolje.

Iako je Bordo tim dominirao, Norvežani su pogotkom Bamberga u samom finišu stigli do minimalne pobjede. No, u drugom meču i druga priča. Stojčev i Okić su u prvom poluvremenu Sarajevo doveli do prednost. Početkom drugog dijela Sema je smanjio na 2:1, da bi Okić u 82. minuti svojim drugim pogotkom uništio svaku nadu Norvežana.

U trećoj rundi kvalifikacija protivnik Sarajevu je bio grčki Atromitos. I opet na Koševu rezultat koji nije obećavao uoči revanš susreta. Fitanidis je doveo goste do prednosti u 11. minuti da bi Puzigaća u 26. stvari vratio na početak. Petnaest minuta prije kraja Nastos je pogodio za pobjedu grčke ekipe.

A, onda sedam dana kasnije jedna od najboljih partija Bordo tima u Evropi. Duljević u 24. i Bilbija u 80. minuti donijeli su Sarajevu prednost 2:0. Četiri minute prije posljednjeg sudijskog zvižduka Tavlaridis je stvari vratio na početak, a pogodak za prolaz u play-off u produžetku postiže Bilbija.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sarajevo je na taj način zakazalo meč sa Borussijom Moenchengladbach, velikim njemačkim timom koji je na kraju sa ukupnih 10:2 prošao u grupnu fazu.

Od tada Sarajevo nije uspjelo doći do play-off meča. Večeras izabranici Vinka Marinovića imaju priliku ponoviti taj uspjeh i uvjereni smo da hoće. Pametnom i odgovornom igrom bosanskohercegovački prvak može pobijediti goste iz Podgorice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasko cologne
Hahahha
0 13
pjanke.sa
Ova generacija sigurno moze i vise!!! Puno je promjena i drugacijih igraca, klub je puno stabilniji! Naprijed Sarajevo!
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi