Ne želi se više sakrivati u Međugorju

Zdravko Mamić spreman da se vrati u Hrvatsku, ali ima poseban uslov

Edmir Škorić

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić nalazi se u bjekstvu od hrvatskog pravosuđa i trenutno je u Međugorju.

Mamić je već neko vrijeme u Hercegovini, ali spreman je da se vrati u Hrvatsku, samo ako mu se ne bi sudilo u Osijeku jer smatra da je tamo sudija korumpiran.

"Ako sam ja bio označen 'šefom' hrvatskog nogometa od strane medija i političara koji su preko Dinama, Zdravka Mamića i hrvatske reprezentacije rušili hrvatsku državu, valjda sam onda i zaslužan za velike uspjehe hrvatskog nogometa. Prognan u politički montiranom procesu i očaju, te u želji da se krene u obračun s kriminalcima u pravosuđu izrekao sam pred tridesetak TV kamera i sudom u Sarajevu da imam saznanja da je predsjednik VSRH Đuro Sesa korumpirani sudija i da sam svoja saznanja spreman podijeliti s hrvatskim organima (državno sudstvo, USKOK), kao i da sam spreman da se podvrgnem ispitivanju poligrafom. Do današnjeg dana niko me nije kontaktirao, niti je iko ispitivao moje tvrdnje – bilo političari ili mediji", objavio je Mamić na Facebooku.

I dalje tvrdi da nije ništa ukrao iz Dinama.

"Želim da se vratim u Hrvatsku i pristupim svim suđenjima protiv mene i to uz samo jedan uslov, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku", zaključio je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.