Čeferin najavio

Sva tri rivala Zmajeva iz Lige nacija izrazili želju da organizuju završni turnir

Edmir Škorić
Teme:

Sastanak Izvršnog odbora UEFA-e održan je u četvrtak u Budimpešti.

Nakon njega je poznato da će ostati na snazi pet izmjena, ali i poznati su kandidati za organizaciju završnog turnira Lige nacija.

Sastanak Izvršnog odbora UEFA-e održan je u četvrtak u Budimpešti, nekoliko sati prije utakmice između Bayerna i Seville za evropski Superkup. Prije svega je odlučeno da se u sezoni 2020/21 zadrži pravilo o maksimalno pet izmjena (umjesto dosadašnje tri).

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin također je objavio ko se prijavio za organizaciju završnog turnira Lige nacija. Završni turnir održat će se u oktobru sljedeće godine, a Poljaci, Italijani i Nizozemci su spremni da budu organizatori.

Zanimljivo, sve tri selekcije igraju zajedno s Bosnom i Hercegovinom u grupi Lige A u Ligi nacija ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.