UEFA odabrala najbolje: Po trojica za svaku liniju tima!

Za sezonu 2019/20

UEFA odabrala najbolje: Po trojica za svaku liniju tima!

A. Čaušević
Teme:

UEFA je objavila listu igrača koji su ušli u uži izbor za najbolje u takmičarskoj sezoni 2019/2020.

Krovna evropska fudbalska federacija je sastavila žiri od 32 trenera klubova učesnika te 55 novinara iz 55 članica UEFA-e.

Za najbolje golmane nominovani su: Keylor Navas (Paris Saint-Germain); Manuel Neuer (Bayern München); Jan Oblak (Atlético Madrid).

Trojica najboljih defanzivaca su: David Alaba (Bayern München); Alphonso Davies (Bayern München); Joshua Kimmich (Bayern München).

Najbolji veznjaci su bili: Thiago Alcántara (Bayern München); Kevin De Bruyne (Manchester City FC); Thomas Müller (Bayern München).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Robert Lewandowski (Bayern München); Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) i Neymar (Paris Saint-Germain) su trojica najboljih napadača.

Dobitnici pojedinačnih nagrada i najbolji od najboljih će biti izabrani u četvrtak, 1. oktobra kada je na programu i žrijeb grupne faze Lige prvaka.

Top Komentari

DadiG
Nikoga iz Bayern-a, pogotovu u odbrani, a ljudi osvojili ligu šampiona.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi