FOTO - EPA

Bale progovorio o vremenu provedenom u Realu

Adnan Beganović

Gareth Bale je napustio Real Madrid gdje u posljednje dvije sezone u najmanju ruku nije uživao.

Nakon mnogo nesuglasica i teških riječi koje su pale, Bale se odlučio vratiti u Tottenham iz kojeg je stigao u Madrid.

Za otočke medije je progovorio o vremenu provedenom u Realu i rekao je da ne žali što je bio dio madridske porodice i pored problema koje je tamo imao.

Ne, ne kajem se zbog vremena provedenog u Realu. Ja samo igram fudbal. To je sve što sam rekao. Ponavljam, ne kajem se zbog onog što sam učinio. Znam šta mislim o sebi, moja porodica zna ko sam i to je sve do čega mi je stalo", istakao je Bale.

"Naravno, preselivši se u drugu kulturu, u drugu zemlju, odrastao sam kao osoba, a da ne spominjem i napredak u fudbalskom smislu. Jednostavno naučite da se nosite sa situacijama u kojima ste se našli. Bilo je napetih trenutaka, bio sam izviždan tokom utakmice. Ali, naučio sam se nositi s tim stvarima, a ne uzimati ih k srcu. Fudbal je ono što volim raditi. Morate pokazati svoj maksimum i ponekad je to sve što možete uraditi", dodao je Bale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.