Meč se igra na Bilinom polju

UEFA objavila termin i sudije za utakmicu Sarajevo - Celtic!

Admin Čaušević

Utakmica play-offa Europa lige između Sarajeva i Celtica igrat će se u četvrtak, 1. oktobra. 

Susret će biti odigran na stadionu Bilino polje, a UEFA je na zvaničnoj stranici objavila vijest da je početak utakmice zakazan za 20 sati.

UEFA je već delegirala i sudije za ovaj izuzetno važan meč. Na centru će se naći arbitri iz Francuske na čelu sa Benoitom Bastienom.

Ovaj 37-godišnji Francuz redovno sudi međunarodne mečeve, kako klupske rako i reprezentativne, a do sada je sudio 13 mečeva grupne i nokaut faze Europa lige uz pet dosuđenih penala.

Interesantno utakmica Sarajevo - Celtic će mu biti prvi klupski evropski ispit ove sezone. Prethodno je sudio u Ligi nacija susret Španija - Ukrajina.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bastienu će asistirati Hicham Zakrani i Frédéric Haquette, dok je za četvrtog arbitra delegiran Benoît Millot.

Podsjećanja radi i u ovoj fazi kvalifikacija Europa lige će se, baš ko i u prethodnim kolima igrati jedan eliminacioni meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.