Okršaj za Europa ligu

Lennon najavio meč u Zenici, govorio i o Sarajevu: "Volio bih da šanse iskoristimo ranije"

Admin Čaušević

Sarajevo je po peti put u klupskoj historiji došlo na korak od grupne faze Europa lige, ovaj put posljednja prepreka će biti Celtic. 

Ova dva kluba su igrala i prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka kada je uspješniji bio Celtic. Pred sutrašnji meč Neil Lennon smatra da se tadašnji i sutrašnji okršaji mogu porediti, ali samo djelimično.

"Možete porediti utakmice, ali naš tim se promijenio. Možete uzeti samo djeliće iz njega", zatim je govorio o Sarajevu.

"Sarajevo je u dobroj formi, pobijedili su posljdnja četiri meča, radi se o fizički jakom timu. Dat će sve od sve kao i Riga i bit će težak meč", smatra menadžer škotskog tima.

"Naši gostujući rezultati u Evropi su posljednjih godina poprilično dobri. Tu je ostvaren napredak", rekao je Lennon i otkrio svoju želju za sutrašnji meč:

"Sutra navečer želio bih da iskoristimo naše šanse malo ranije".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Celtic će u sutrašnjem meču biti oslabljen za neigranje Albiana Ajetija i Jamesa Forresta. Utakmica na Bilinom polju počinje u 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.