Prošli u osminu finala Kupa BiH

Velež se lagano obračunao s Dizdarušom, Široki u Gabeli bolji od GOŠK-a

Endin Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Veleža danas su u gostima pobijedili Dizdarušu sa 3:0 u meču šesnaestine finala Kupa BiH, a pobjedu je upisao i Široki Brijeg koji je kao gost bio bolji od GOŠK-a. 

Dizdaruša je veoma dobro otvorila utakmici u zaprijetila u 13. minuti kada je Sajtanović izašao sam ispred Bogdanovića, ali je šutirao pored gola Veleža i činilo se kao da se malo prepao ove prilike.

Velež je žestoko kaznio domaće za ovaj promašaj. Naime, Rođeni su poveli sa 1:0 u 18. minuti kada je Zvonić glavom pogodio nakon centaršuta Radovića.

Rođeni su diktirali tempo igre, a novi gol vidjeli smo u 34. minuti. U centru pažnje ponovo je bio Zvonić koji je nakon kornera Radovića odlično reagovao i poslao loptu u mrežu Dizdaruše za 0:2.

Samo dvije minute kasnije gosti su postigli i treći gol. Ovaj put u centru pažnje našao se Berin Čatić koji je pogodio za 0:3 i sve riješio u ovoj utakmici.

U drugom poluvremenu Velež je čuvao svoju prednost i čekao se samo kraj meča. Rođeni su slavili zasluženo s 3:0 i plasirali se u osminu finala Kupa BiH.

U osmini finala gledat ćemo i Široki Brijeg koji je u gostima pobijedio GOŠK sa 1:0. Široki je zaprijetio već u devetoj minuti preko Ikića, ali je Lukač uspio da zaustavi njegov udarac.

Gosti su u 17. minuti ponovo mogli do prednosti. Ponovo je pokušao Ikić, ali ovaj put prečka spašava domaće. Četiri minute kasnije GOŠK je imao odličnu priliku preko Asentića, no Miškić je bio siguran.

U 37. minuti ponovo velika šansa za domaće. Ovaj put zaprijetio je Savić, ali je Miškić fantastično odbranio njegov udarac.

Široki Brijeg je do prednosti došao na samom startu drugog dijela, a gol za 0:1 postigao je Branimir Cipetić.

GOŠK je nakon primljenog gola stvorio nekoliko odličnih šansi, ali jednostavno nisu uspjeli da dođu do gola. Široki je slavio na kraju sa 1:0 i plasirao se dalje.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup BiH, šesnaestina finala:

Dizdaruš - Velež 0:3
GOŠK - Široki Brijeg 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.