Potpuna dominacija

Bayern će večeras ostati bez samo jedne nagrade

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern večeras će završiti dominaciju za proteklu sezonu.

Bavarci su u 2020. godini osvojili čak pet trofeja, a fantastičnu godinu njihovi fudbaleri će zaokružiti na večerašnjoj ceremoniji dodjele individualnih nagrada od strane UEFA.

Evropska fudbalska federacija je spremila šest nagrada za igrače i trenere, a samo jedna neće otići u ruke fudbalera bavarskog velikana.

To je nagrada za najboljeg veznjaka Evrope. Nju će dobiti fudbaler Manchester Cityja Kevin de Bruyne, dok će ostale nagrade u ruke igrača Bayerna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najboljim igračem bit će proglašen Robert Lewandowski, Poljak će dobiti nagradu i za najboljeg napadača, najbolji golman je Manuel Neur, a najbolji defanzivac Joshua Kimmich.

Također, nagradu za najboljeg trenera dobit će Hansi Flick.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.