Roca potpisuje na četiri godine

Salihamidžić iznenadnim transferom od 15 miliona eura smirio navijače Bayerna!

Edmir Škorić

Kako se i najavljivalo, Bayern će ovog vikenda završiti barem dva transfera.

Jedan je, čini se, završen. Radi se o Marcu Roci, koji u Bayern odlazi iz Espanyola za odštetu od 15 miliona eura uz bonuse.

Navodno je danas potpisan dogovor između Bayerna, Espanyola i samog igrača, koji će potpisati četverogodišnji ugovor s Bavarcima, s tim da će biti omogućena opcija produženja na još godinu dana. Naravno, prije samog potpisa igrač mora obaviti ljekarske preglede.

Roca u nedjelju neće igrati u prvom derbiju nove sezone La Lige 2 protiv Sabadelle upravo iz razloga što leti za Minhen.

Roca se ranije najavljivao kao pojačanje Atletico Madrida, a na kraju je 23-godišnji centralni vezni odlučio da pređe u Bayern. Inače je ponikao u Espanyolu, koji će sada imati mogućnost da dovede nekoliko kvalitetnih igrača s kojima će napasti povratak u La Ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.