Sastav Chelseaja sve će otkriti, Nijemci upozoravaju Salihamidžića da vrijeme uveliko curi

Bayernu trebaju pojačanja

Sastav Chelseaja sve će otkriti, Nijemci upozoravaju Salihamidžića da vrijeme uveliko curi

E. Škorić

Do petog oktobra traje ovoljetni prijelazni rok, a u Bayernu još uvijek nisu kompletirali ekipu.

Istina je da je Bayern tim koji ima strašno jak roster, ali nedostaje tu još nekoliko igrača. Sve oči uprte su u Hasana Salihamidžića, a njemački mediji direktora bavarskog velikana upozoravaj ukako vrijeme neumoljivo curi i kako bi trebao požuriti s tim pojačanjima.

U fokusu je krilni nogometaš Chelseaja Callum Hudson-Odoi, koji je navodno na korak od Bayerna, ali - sat otkucava. Evropski i njemački prvak morat će ovog vikenda sve rješavati.

Bili su već na pragu potpisa Sergina Desta iz Ajaxa, a desni bek na kraju odabrao Barcelonu zbog Ronalda Koemana. To je dodatno zabrinulo rukovodstvo Bayerna, Bracu i javnost u Njemačkoj, jer - šta kao se isto desi i sa Hudson-Odoijem?

Desni bek, krilni napadač i centralni vezni su pozicije na kojima Bayern traži pojačanja. Za poziciju centralnog veznog bi do januara mogao da konkuriše iskusni Javi Martinez ukoliko se u narednim satima ne pronađe neko rješenje.

Povreda Sanea natjerala je Bayern da krene po engleskog reprezentativca, ali pitanje je koliko je zapravo sve gotovo kada je transfer 19-godišnjaka u pitanju? Ima li vremena da se transfer završi? Chelsea sada igra s Crystal Palaceom i ne bude li Hudson-Odoija u rosteru, onda će sve biti jasno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hudson-Odoi zna da ima preveliku konkurenciju u Chelseaju - Timo Werner, Tammy Abraham, Mason Mount, Kai Havertz, Christian Pulisic, Hakim Ziyech, Olivier Giroud... Jednostavno, za njega je najbolje da ode, a u Bayernu bi mogao da dobije svoju minutažu pored Gnabryja i Comana.

Salihamidžiću u svakom slučaju nije ostalo puno vremena, a ako Hudson-Odoi danas zaigra protiv Palacea, bit će jasno da situacija nije baš najbolja. Dva dana je premalo da se "završe" dva ili tri važna igrača.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
E ako su mu giroud i Abraham konkurencija onda ne znam. Chelsea trenutno od klasični krila uz odgoja ima samo ziyecha i pulisica, trenutno oba povrijeđena. Problem je sto neznalac Lampard na te pozicije "gura" igrače koji primarno nisu krila tipa Havertz, Mount i Werner, a odoja drži na klupi. Vidjelo se odmah protiv WBA u drugom poluvremenu kakav utisak ostavlja CHO cim su se vratili od 3-0. A on je postigao gol. Upravo zbog toga je Chelsea tako neefikasna u napadu do sada.
4 1
Penderinos
Eto u Bayernu bi sigurno imao mjesto u prvih 11. Kod njih je Gnabry standardan, a za drugu poziciju se bore Koman i Sane .Sada ako CHO sa njima može izaći na kraj onda je stvarno dobar
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi