Prva liga FBiH, 9. kolo

Igman siguran protiv Goražda, Veziri srušili Bratstvo

Admin Čaušević

Igman iz Konjica je u 9. kolu Prve lige FBiH na domaćem terenu ostvario sigurnu pobjedu protiv Goražda, dok je Travnik u finišu stigao do pobjede nad Bratstvom.

Igman je do vodećeg gola stigao u finišu prvog poluvremena kada je Kašić realizovao penal, a isti fudbaler je udvostručio prednost domaćih.

Gosti su uspjeli vratiti neizvjesnost u meč preko Mihajlovića da bi Šehić 15-ak minuta prije kraja zabio treći gol za Igman i tako riješiti sve dileme oko pobjednika.

Pirota je bio jedini stadion gdje su mreže mogle mirovati u subotnjem programu 9. kola, ali su se Veziri pobrinuli da ne bude tako.

Travnik i Bratstvo su odigrali skroman meč, na kraju je viđen samo jedan gol, u 85. minuti zabio je Sažić za velika tri boda domaćina.

FK Igman - FK Goražde 3:1 (Kašić 2X, Šehić /Mihajlović)

FK Igman: Pajaziti, Mešić, Stanić, Carvalho, Kašić, Mandžuka, Zeba, Savinović, Džafić, Sabljica, Hodžurda.

FK Goražde: Mujanović, Guzijan, Dučić, Gluhačević, Oković, Jazvin, Tatar, Blagojević, Velić, Danilović, Mihajlović.

NK Travnik - NK Bratstvo 1:0 (Sažić)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Travnik: Vasilj, Stanić, Brljak, Tabaković, Fazlić, Kadrić, Vujica, Silajdžija, Vujica, Vrebac, Torlak.

NK Bratstvo: Mustafić, Buljić, Mousa, Hasikić, Aletić, Stojanov, Helić, Salkić, Sarvan, Čizmić, Poturalić.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.