Sjajna utakmica i pobjeda Gorice

Mujakić igrao u čudnom porazu Hajduka: Splićani promašili penal u 100. minuti

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 7. kola HNL-a odigrali su Gorica i Hajduk.

Pobjedu je ostvarila ekipa Gorice i to sa 2:1, ali završnica utakmice nije bila za one sa slabim srcem.

Naime, gosti su prvi imali vodstvo, a gol je sa bijele tačke postigao Caktaš u 44. minuti. I domaća ekipa je svoj prvi gol postigla sa bijele tačke.

Strijelac je bio Lovrić u 62. minuti. U 71. minuti Čolina je dobio crveni karton, te su gosti ostali sa igračem manje na terenu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Gorica je do vodstva došla u 79. minuti, a gol je postigao Hamad u 79. minuti. Njegov gol je prvo bio poništen zbog nedozvoljene pozicije, ali je nakon reakcije VAR-a priznat.

Hajduk je imao sjajnu šansu da sa ovog gostovanja ode neporažen, jer su imali još jedan penal i to u 100. minuti. Ipak, Kahlina je odbranio udarac Jaira.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti