Čista klasa

Sudija je svirao kraj, Bielsa je čučao, a onda je primjetio da mu iza leđa prilazi Pep...

Admin Čaušević

Susret mentora i učenika nije razočarao. U odličnom meču Leeds United se sjajno suprostavio Manchester Cityju i na kraju osvojio zasluženi bod. Bilo je 1:1.

Bio je to i duel dvojice fudbalskih filozofa koji preferiraju sličan fudbal. Na jednoj strani Marcelo Bielsa, a na drugoj Pep Guardiola.

Bielsa je znatno stariji imao je puno utjecaja na Guardiolinu trenersku karijeru i danas nije dopustio da ga učenik nadmudri.

Posebno je bio emotivan njihov susret nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Argentinac je čučao u prepoznatljivom stilu, a kada je primjetio da mu dolazi Pep ispao je pravi gospodin.

Bielsa je ustao, srdačno se pozdravio s mlađim kolegom i razmijenio nekoliko rečenica. Međutim, ono što je bilo vidiljo na prvu je veliko poštovanje između njih dvojice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.