Anegdota o kojoj bruje mediji: Kako je Pep Guardiola od Wengera tražio da se pridruži Arsenalu?

Anegdota o kojoj bruje mediji: Kako je Pep Guardiola od Wengera tražio da se pridruži Arsenalu?

Adnan Beganović

Danas jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka, Pep Guardiola, imao je i sjajnu igračku karijeru.

Prve fudbalske korake napraavio je u svojoj Barceloni u kojoj je kao igrač ostavio najdublji trag, a nakon jedanaest godina provedenih u prvom timu, došlo je vrijeme za rastanak.

Otisnuo se Pep u Bresciu, da bi potom nastupao i za Romu, te Al-Ahli i Dorados, a ako je vjerovati Arseneu Wengeru, želio je nositi i dres Arsenala.

Naime, iskusni francuski stručnjak i dugogodišnji menadžer Topnika isrpičao je kako je Guardiola došao kod njega kući i zatražio mu da se pridruži Arsenalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad je Guardiola još bio fudbaler, došao je kod mene kući i zatražio da se pridruži Arsenalu. U to vrijeme imao sam Patricka Vieiru i Gilberta Silvu. Nisam mogao uzeti Guardiolu ", istakao je Wenger za The Times.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi