Pep Guardiola na odbranu potrošio 450 miliona

Doveo i Diaza

Pep Guardiola na odbranu potrošio 450 miliona

Edmir Škorić

Manchester City doveo je Rubena Diaza iz Benfice, kako bi dodatno pojačao zadnju liniju.

Čini se kako je odbrana najveći problem Manchester Cityju, pa je ovaj tim u nedjelju primio čak pet pogodaka na Etihadu od Leicestera (2:5).

Guardiola je za 68 miliona eura doveo defanzivca Diaza, a transfer bi kroz bonuse mogao da košta i 81 milion eura, dok će put Lisabona Nicolas Otamendi koji će Benficu koštati 15 miliona eura.

U eri Pepa na Etihadu su potrošili oko 440 miliona eura samo na odbrambena pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno su dovedeni John Stones iz Evertona za 50 miliona, Benjamin Mendy iz Monaca za 57, Kyle Walker za 49 iz Tottenhama, Aymeric Laporte za 62 miliona iz Athletica, Joao Cancelo je plaćen 60 miliona Juventusu, za Danilla 28, Angelinha 12 i ovog ljeta je takođe došao Nathan Ake za 45 miliona.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Zar to nije onaj trener sto samo mlade forsira, i zna opazit talente?
6 1
aJdotuzla
Pa gdje je taj ffp ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi