Poraz od Borca

Šok za Partizan na otvaranju ABA sezone

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana poraženi su večeras na domaćem parketu od Borca iz Čačka rezultatom 78:87 i tako je za njih nova ABA sezone počela na šokantan način.

Iako su crno-bijeli u ovaj meč ušli kao veliki favoriti Borac je na kraju napravio iznenađenje i došao je do velike pobjede.

Dobar dio posla Čačani su odradili u prvom poluvremenu. Nakon 20 minuta igre imali su 13 poena prednosti (36:49), a u nastavku su uspješno odbranili sve napade Partizana.

Sjajnom timskom igrom Borac je na kraju uspio da dođe do trijumfa i do velike pobjede.

Najefikasniji kod gostiju je bio Đoković sa 12 poena, a pored njega su još četiri košarkaša imala dvocifren učinak i samo jedan se nije upisao u strijelce.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa druge strane kod Partizana je najefikasniji bio Jaramaz sa 21 poenom, dok je Nemanja Gordić ubacio 13.

Budućnost je na svom parketu razbula Split sa uvjerljivih 84:59, a u splitskom klubu je Sani Čampara ubacio 10 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.