Večerašnji meč je za njega itekako poseban

U Barceloni je preko noći postao zvijezda, ali malo ko zna da je prve korake napravio u Sevilli

Endin Čaušević

Večeras se igra veliki derbi između Barcelone i Seville u okviru petog kola španske La Lige.

Ove utakmice nam tradicionalno donose mnogo uzbuđenja jer je poznato koliko je rivalstvo između Barcelone i Seville. Meč na Camp Nou igra se od 21 sat i samo je šteta što tribine neće biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

Protiv Seville će večeras od prve minute zaigrati i 17-godišnji Ansu Fati koji je sve oduševio svojim igrama u prve dvije utakmice. Fati je u dva meča zabio već tri gola i pokazao je da Barcelona zaista ima dragulja u svojim redovima.

Međutim, malo ko zna da je Ansu Fati bio prvo u omladinskom pogonu Seville u kojoj je napravio svoje prve fudbalske korake. Međutim, još kada je imao devet godina dobio je ponudu Barcelone da dođe u La Masiju što nije mogao da odbije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za njega je to bio pravi korak jer je u Barci sa svega 16 godina dobio šansu u prvom timu i pokazao je o kakvom potencijalu se radi. No, sigurno je da će i pored svega toga za njega biti veoma posebno večeras igrati protiv Seville.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.