FOTO: Instagram

Završena saga

Dinamo prodao Gojaka u Seriju A za šest miliona eura!

Admin Čaušević

Nakon nekoliko odličnih sezona u Dinamu Amer Gojak je napustio zagrebčaki klub i karijeru će nastaviti u Seriji A. 

Gojak će karijeru nastaviti u Torinu koji je prema izvještajima italijanskih medija postigao dogovor sa višestrukim prvakom Hrvatske.

Bh. veznjak će u torinske Bikove stići na jednogodišnju posudbu koji će biti obavezan da otkupi njegov ugovor i to za iznos od 6 miliona eura.

Gojak je prve fudbalske korake napravio u Željezničaru, zatim je uslijedio odlazak u Olimpik, da bi se prije šest godina transferirao u Dinamo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svojim zalaganjem, trudom i uvijek vedrim raspoloženjem bio je omiljen u svlačionici Dinama, ali i među navijačima Modrih.

Dinamo napušta nakon osam osvojenih trofeja, 159 odigranih utakmica te 15 postignutih golova od kojih su neki bili ključni, posebno oni u evropskim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.