Foto - ESPN

Porodica je bila veoma siromašna

Iz ove kuće je krenuo jedan od najvećih svih vremena: Danas je velika turistička atrakcija

Midhat Šljivak

Mnogi poznati fudbaleri djetinstvo su proveli u ogromnom siromaštvu.

Dokaz tome su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Glad za uspjehom dovela je ovaj duo do statusa najboljih svih vremena, a Messi je krenuo iz siromašne četvrti u Rosariju.

Roditelji nisu imali novca. Živjeli su jako teško, ali sve se promijenilo kada je Messi po prvi put šutnuo loptu. Odmah je došao u centar pažnje, a sa 13 godina je Leo otišao u Barcelonu, gdje je ispisao historiju.

Danas Messi i njegova porodica uživaju u pravom luksuzu. Zaradio je Leo stotine miliona eura, a njegova kuća u Rosariju, ona iz koje je sve krenulo, još uvijek je tu.

Siromašni dom je sada turistička atrakcija. Mnogi žele vidjeti odakle je krenuo jedan od najboljih svih vremena i vrlo je vjerovatno da će u budućnosti ova kuća biti pretvorena u muzej posvećen Leu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.