Vidjeli smo i penal, te crveni karton

Fajić srušio 'tvrdi' Radnik i odveo Jedinstvo na lidersku poziciju!

Samir Mlaćo, foto: Samir Mlaćo

Jedinstvo je ugostilo Radnik i na kraju slavilo tešku, ali važnu pobjedu rezultatom 1:0.

Bio je to zanimljiv meč Pod Borićima, a u prvom dijelu smo vidjeli nekoliko šansi domaćih, ali i gosti su pokazali da se žele nadmetati. Tankuljić je imao najbolju šansu za Jedinstvo, no na pauzu se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku domaći napadaju, Haračić je sa 11 metara šutirao preko gola, a Fajić je nešto kasnije pogodio stativu.  Gosti su se držali do 85. Minute kada Fajić pogađa i donosi svom timu veliku tri boda te put ka samom vrhu tabele. Do sutra će Bišćani biti lider na tabeli, a možda i ostati ukoliko Vis Simm Bau i TOŠK ne upišu pobjede.

Prva liga FBiH, 10. Kolo:

NK Jedinstvo – FK Radnik Hadžići  1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Jedinstvo: Bermudez, Olić, Mujić, Koprivica, Midžić, Tankuljić, Haračić, Kremenović, Ivković, Fajić, Ojeda.

FK Radnik: Mudželet, Šljivar, Ramić, Konjhodžić, Memić, Jašarević, Kaljić, Japalak, Ljuca, Čomor, Buljubašić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.