Mirror tvrdi

Solskjaer postaje bivši, zna se i ko će ga naslijediti

Edmir Škorić

Norveški trener Ole Gunnar Solskjaer uskoro će napustiti klupu Manchester Uniteda, javlja britanski Mirror.

United je u prva tri kola nove sezone Premiershipa osvojio samo tri, ali je u posljednjoj utakmici pregažen od Tottenhama sa 6:1. Rezultati su očajni, ali što je još gore - igra je također užasna.

Prema pisanju Mirrora, uprava Uniteda izgubila je strpljenje i planira Solskjaera otpustiti prvom prilikom. Da stvar po Solskjaera bude još gora, njegov tim u narednih mjesec dana igra s PSG-om, Chelseajem, Arsenalom, Leipzigom i Evertonom.

Ukoliko se nešto drastično ne promijeni u igri Manchestera, Solskajer će "letjeti", a umjesto njega je navodno odlučeno da bude imenovan za trenera Mauricio Pochettino.

Bivši menadžer Tottenhama i dalje je slobodan, a United u njemu vidi dugoročno rješenje. Pochettino je odbio neke ponude ovog ljeta i svjestan je da će postati menadžer slavnog engleskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.