Kao u filmovima: Nevjerovatno je na koji način je Manchester United u januaru ostao bez Haalanda

Woodward donio očajnu odluku

Kao u filmovima: Nevjerovatno je na koji način je Manchester United u januaru ostao bez Haalanda

E. Čaušević

Erling Haaland sigurno je trenutno jedan od najboljih mladih napadača u Evropi jer u dresu Borussije Dortmud pruža odlične rezultate.

Haaland se proslavio igrama u Red Bull Salzburgu, a nakon fantastične polusezone početkom ove godine potpisao je za Dortmund. Njemački klub ga je platio "samo" 20 miliona eura i njegov dolazak bio je pun pogodak.

No, poznato je da je mladi Norvežanin u januarskom prelaznom roku bio na korak od Manchester Uniteda. Mnogi su vjerovali da će zaigrati za Crvene đavole, ali je on na kraju potpisao za Dortmund.

Skoro deset mjeseci kasnije engleski mediji otkrili su zbog čega je propao dolazak ovo 20-godišnjeg napadača na Teatar snova.

Naime, kako piše ESPN Haaland je prošle godine obavio razgovor s Ole Gunnarom Solskjaerom i pristao je da ide u United što je oduševilo trenera ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I kada je sve bilo dogovoreno izvršni direktor Ed Woodward je na svoju ruku odlučio da stopira sve. Transfer je trebao iznositi 20 miliona eura, ali se Woodwardu nije svidjelo koliko će novca dobiti Haalandov agent i sve je odlučio da stopira.

Sada je već svima jasno kakvu grešku je napravio Woodward i kakvo pojačanje je uskratio Manchester Unitedu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Cisto sumnjam da je haaland htio igrati za njih, opce je poznato da je Dortmund najbolje mjesto za mlade talente
2 5
payron
Gdje je sinoc sa Norveskom nije se vidio igrac za bundes ligu
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi