Bh. nogometaš otpisan

To je Dinamo: Hajrovića plaća 850.000 eura po sezoni, a nije ga prijavio za mečeve Evropske lige

Edmir Škorić

GNK Dinamo Zagreb ima jaku ekonomsku moć i može sebi da priušti da igrača kojeg plaća 850.000 eura po sezoni pošalje na tribine.

Dinamo nije uspio da se plasira u grupnu fazu Lige prvaka, ali igrat će u grupnoj fazi Evropske lige, a među igračima koji neće imati tu čast je bivši bh. reprezentativac Izet Hajrović.

Kako javlja Index.hr, Dinamo nije prijavio Hajrovića za mečeve u Evropskoj ligi iako je jedan od najplaćenijih igrača jer ima ugovor prema kojem zaradi po sezoni 850.000 eura.

Hajrović je posljednju prvenstvenu utakmicu za Dinamo odigrao u februaru ove godine i skroz je otpisan od strane trenera Zorana Mamića, a prije Dinama je 29-godišnji krilni nogometaš igrao za klubove kao što su Eibar, Werder, Galatasaray, Grasshopper.

Upisao je 27 nastupa za bh. reprezentaciju i postigao je šest pogodaka, a najvažniji bio je onaj u Bratislavi protiv Slovačke kada smo uspjeli da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.