Sarajevo rutinski do nove pobjede

Bordo tim uvjerljiv

FK Sarajevo rutinski u Lukavcu, u osmini finala će imati daleko teži zadatak

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

FK Sarajevo je u zaostalom susretu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovao u Lukavcu ekipi Radničkog i prilično lako stigao do pobjede - rezultatom 4:0.

Sarajevo je ozbiljno shvatilo ovaj meč i rivala koji dolazi iz trećeg ranga bh. nogometa, a to se gostima isplatilo i već na poluvremenu su imali 4:0. Do kraja je tako i ostalo, pa tim Vinka Marinovića sa pola snage osigurava plasman u osminu finala.

Samo što se krenulo s centra, Handžić donosi prednost Sarajevu, a nedugo nakon njegovog gola, u strijelce se upisuje i Anel Hebibović. To je manje - više odredilo tok meča i Sarajevo više nije imalo problema.

Hebibović u 20. minuti koristi smušenost domaće odbrane i pogađa za 3:0, te rješava sve dileme oko pobjednika, iako je još bila rana faza utakmice. Imaop je i Radnički svoje šanse, a jednu takvu nije iskoristio Kasumović u 26. minuti.

Nakon toga dvije velike šanse za bordo momke. Pejović prvo šutira pravo u golmana domaćih, a nakon toga Handžić ne uspijeva pogoditi. Rahmanović je u 37. minuti postigao četvrti pogodak za goste.

Uspjeli su domaći preko Dautovića stići do utješnog gola u 40. minuti, ali je na kraju pogodak poništen.

Nastavak meča donosi nekoliko prilika, ali daleko slabiji tempo igre, što je bilo i za očekivati, ali Sarajevu je i to bilo dovoljno za osminu finala.

Ranije je održan žrijeb osmine finala Kupa i Sarajevo će se za četvrtfinale boriti protiv premijerligaša Krupe (u gostima) koja je danas bila uvjerljiva protiv Leotara u Trebinju.

Radniki - Sarajevo 0:4

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Radnički: Smajić, Salihović, Halilagić, Kasumović, Junuzović, Mujagić, Murselović, Čučkušić, Dautović, Bećirović, Nukić.

Sarajevo: Džafić, Hodžić, Oremuš, Hebibović, Mustedanagić, Rahmanović, Miličević, Islamović, Pejović, Handžić, Adukor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.