Veznjak Plavih govorio za poljske medije

Štilić spreman da se kladi u bocu vodke bivšeg saigrača: "BiH će večeras pobijediti Poljsku"

Endin Čaušević

Reprezentacija BiH večeras igra u Wroclawu protiv Poljske utakmicu četvrtog kola Lige nacija.

U prvom susretu ovih selekcija koji se igrao prošlog mjeseca u Zenici slavila je selekcija Poljske nakon preokreta sa 2:1. Ovaj put Zmajevima je potrebna pobjeda kako bi ostali u igri za vrh tabele i opstanak u Ligi A.

Pred ovu utakmicu intervju za poljske medije dao je i veznjak sarajevskog Željezničara, Semir Štilić, koji je nekoliko godina proveo igrajući u Poljskoj za Lech, Wislu Krakow i Wislu Plock.

Na početku razgovora Štilić se osvrnuo na selektora Dušana Bajevića koji će večeras po posljednji put s klupe predvoditi ekipu BiH. Bajeviću je istekao ugovor i odlučio je da napusti selektorsko mjesto naše selekcije.

"Njegov posao je očito ovisio od rezultata. S obzirom da nije ispunio cilj odlučio je da ide. Nije nigdje radio prethodnih sedam godina i nakon meča protiv Sjeverne Irske rekao je da bi bilo bolje da neko s većim ambicijama i prije svega mlađi preuzme reprezentaciju", rekao je Štilić za onet.pl.

Štilić je imao priliku da sarađuje sa sadašnjim selektorom Poljske, Jerzyjem Brzeczekom, koji ga je trenirao u Wisli Plock i poručio je da nije iznenađen što je došao do selektorske klupe ove selekcije.

"On je čovjek sa velikim ambicijama i može da predvodi ovu reprezentaciju. Nisam bio iznenađen kada je postao selektor. Nekad čitam poljske medije i vidim da se žale ljudi na njega. To je normalno jer uvijek postoji neko ko će vas kritikovati. Čak i kada smo osvojili peto mjesto s Wislom bilo je onih koji nisu bili zadovoljni. On je dobar trener i čovjek i sposoban je da vodi tim poput reprezentacije Poljske".

Štilić je govorio o tome da je prijatelj s Edinom Džekom, a novinar mu je postavio pitanje da li može uporediti Dijamanda i Roberta Lewandowskog s kojim je imao priliku igrati u Lechu.

"Mogu samo pozitivno govoriti o obojici. Oni su sigurno među najboljim napadačima na svijetu. Potpuno su profesionalni i posvetili su se fudbalu maksimalno. Igraju na vrhunskom nivou i da se nisu toliko žrtvovali i posvetili tome sada ne bi bili tu gdje jesu", dodao je veznjak Plavih.

Štilićev bivši saigrač iz Lecha, Slawomir Peszko, osnovao je brend i kompaniju koja proizvodi vodku, a jedno od pitanja bilo je da li je imao priliku istu probati.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Nisam čuo da pravi svoju vodku. Preferiram vino, ali volio bih probati tu vodku. Možda mi nekad pošalje bocu u Sarajevo", kaže Štilić, a novinar je dodao: "Da li bi se kladio u bocu Peszkove vodke da će ovaj put BiH pobijediti Poljsku?".

"Da! Ovaj put ćemo mi pobijediti", poručio je Štilić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.