Već su stupile na snagu

Da li nove odluke u Kantonu Sarajevo dovode u opasnost održavanje utakmica?

A. Čaušević

Posljednje odluke Kriznog štaba KS prema kojim je obavezno nošenje maski te dodatno smanjen broj osoba na otvorenom i zatvorenom zatvorenom prostoru izazvala je dosta polemika među stanovništvom. 

Prema ovoj naredbi u zatvorenom prostoru može boraviti maksimalno 30, a na otvorenom prostoru 60 osoba, međutim problem je što "otvoreni" i "zatvoreni" prostor nisu jasno definisani.

Kada je u pitanju nastavak sportskih takmičenja odigravanje utakmica nije dovedeno u pitanje, pa će tako tri sarajevska kluba moći normalno igrati Premijer ligu BiH.

"Zasad nema nikakvih najava. Ako bude trebalo smanjit ćemo broj u svim grupama", kazali su iz NFSBiH za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa područja Kantona Sarajevo osim Olimpika, Sarajeva i Željezničara još nekoliko sportskih kolektiva igra u državnim prvenstvima te će tako i oni moći nesmetano organizovati utakmice.

Očekuje se da Krizni štab KS u narednim danima dodatno pojasni mjere ili napravi izuzetke kada je u pitanju održavanje sportskih događaja jer kako na stadionima tako i u dvoranama ima dovoljno prostora da se drži obavezna socijalna distanca od dva metra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.