Sabrina Buljubašić o preuzimanju Koševa: Konkretnih pomaka još uvijek nema

Sabrina Buljubašić o preuzimanju Koševa: Konkretnih pomaka još uvijek nema

A. Beganović

Generalna direktorica FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić, za zvaničnu klupsku stranicu je dala intervju u kojem je govorila o brojnim aktuelnim temama u redovima bosanskohercegovačkom prvaka.

Generalna direktorica je između ostalog govorila i o situaciju oko preuzimanja stadiona Asim Ferhatović Hase. Istakla je između ostalog da su dosad održana dva sastanka, te da su od Općine Centar dobili dopis za odlaganje ranije dogovorenog trećeg sastanka.

"Moram vam prije svega raći da su do sada održana svega dva sastanka pregovaračkih timova Općine Centar i FK Sarajevo. Konkretnih pomaka još uvijek nema, odnosno još uvijek se nije pristupilo izradi nacrta Ugovora kojim bi se stadion Koševo dao na korištenje Klubu. Prema dogovoru Općina Centar treba da nam dostavi prijedlog tog Ugovora. To se još uvijek nije dogodilo i za sada smo dobili samo dopis za odlaganje ranije dogovorenog trećeg sastanka. Što se nas tiče, mi smo i dalje u toj priči svim srcem, opredjeljeni smo potpuno našem cilju da preuzmemo stadion na korištenje. Ali smo i oprezni i ne želimo dozvoliti da nas neko eventualno uvuče u okvire predizborne kampanje", istakla je Sabrina Buljubašić i dodala da su u Bordo klubu definisali rok za realizaciju ugovora:

"Također, ne želimo biti ni talac sporosti administracije. Definisali smo neki rok za realizaciju ovog Ugovora i on ističe krajem ovog mjeseca. Ukoliko izostane bilo kakav konkretan korak od strane Općine Centar do tada, bojim se da će se naš pregovarački tim morati povući iz ovih pregovora do okončanja lokalnih izbora u mjesecu novembru. Nadamo se da do toga neće doći."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gneralna direktorica se između ostalog osvrnula i na pitanje tehničkog sponzora, odnosno dobavljača opreme kompanije NIKE.

"Moram reći da se mi zaista trudimo da unaprijedimo saradnju, ali nažalost do sada nismo imali previše uspjeha u tome, i to i navijači primjećuju. Nismo zadovoljni postojećim ugovorom i smatramo da u skladu sa razvojem kluba i našeg Fan Shopa možemo puno bolje iskoristiti potencijal u tom segmentu. Ove godine promijenili smo treću garnituru dresova u potpunosti, te samo jedan dio opreme za prvi tim. U idealnom scenariju trebali bismo svake ili svake dvije godine imati novi dizajn svih garnitura dresova. Međutim, još uvijek smo daleko od toga. FK Sarajevo mora imati partnere kojima će on biti jedan od prioriteta, odnosno partnere koji će svoj model poslovanja oblikovati prema nama. Zato smo započeli potragu za takvima partnerima kako bi svim navijačima napokon omogućili artikle kakve zaslužuju", istakla je generalna direktorica Sarajeva za službenu stranicu kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kasikara
Bivša rava, ali hajde svako je imao neku ludu proškost
2 8
IzgubljeniSlon
rava Q
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi