Uputili pismo odgovornima

Premijerligaši iz SBK/KSB digli glas: "Od danas stupamo u štrajk, dovedeni smo u nikad gori položaj"

Samir Mlaćo

Četiri premijerligaša (MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, MRK Iskra Bugojno, MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, KK Promo Donji Vakuf) iz Srednjobosanskog kantona/kantona Središnja Bosna najavili su da će danas stupiti u štrajk i prekinuti svoja takmičenja.

Pismo su uputili Vladi Srednjobosanskog kantona, te Sportskom savezu Srednjobosanskog kantona. Navode da su od odgovornih u Savezu nisu dobili nikakvu pomoć zbog cijelokupne situacije, ali i ono što im po pravilu pripada svake sezone.

“Poštovani, nakon gotovo deset mjeseci čekanja,a  od februara mjeseca tekuće godine sportski klubovi, tačnije oni najzaslužniji iz SBK-a, premijerligaši koji u ova tmurna i teška vremena drže čast i spašavaju i onako već odavno doveden sportu u ovom kantonu na niske grane, odlučili smo se na ovaj način obratiti ljudima koje je izabrao ovaj narod, a koji su upravo ove jedine svijetle tačke katona, sportske klubove stavili na „stand by“,  sa odavno ispričanim pričama o pomoći. Sportski klubovi, premijerligaši  „sa one strane Komara“, ili  „sa ove strane Vrbasa“ dovedeni su u nikad gori položaj, u nikad goru situaciju. I ona redovna sredstva koja su u proteklim godinama dolazila za kotizacije i takmičenje ostala su u obećanjima...“, stoji između ostalog u dopisu koji možete pročitati ispod teksta sa pečatima navedenih klubova.

“Od danas  15.10.2020. godine svi premijerligaški klubovi SBK-a stupit će u štrajk, te će svoja takmičenja prekinuti po cijenu izbacivanja iz takmičenja najviših rangova bh. sportova. Za rukometaše i košarkaše prvenstva su već počela, ovaj vikend startaju i futsaleri, dok MRK Sloga za nešto manje od mjesec dana igra i utakmicu European Cup-a u Rumuniji. Ne treba pojedinačno ni pominjati troškove ovih kolektiva koji se gomilaju iz dana u dan“, dodaje se u saopštenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.