Velika pobjeda Rossonera

Zlatan Ibrahimović presudio Interu u velikom gradskom derbiju!

Edmir Škorić

Na Giuseppe Meazzi odigran je večeras gradski derbi između Intera i Milana u okviru 4. kola italijanske Serije A, a 'gosti' su na kraju slavili s 2:1 uz dva pogotka nevjerovatnog Zlatana Ibrahimovića.

Dosta uzbudljiv derbi, otvoren, pa su svi oni koju su ga pratili putem malih ekrana mogli uživati, naročito u prvih 45 minuta, kada su postignuta tri gola.

"Gosti" su bolje otvorili meč, a do gola su došli nakon 12-13 minuta igre. Aleksandar Kolarov je faulirao Zlatana Ibrahimovića u svom šesnaestercu, pa je opravdano dosuđen penal za Rossonere.

Ibrahimović je gađao s 11 metara, Samir Handanović je odbranio, no 38-godišnji Šveđanin odbijenu loptu ipak posprema u mrežu. Samo nekoliko minuta kasnije, novi gol za Milan i opet Ibrahimović.

Poslije sjajne akcije iz kontre, Ibrahimović koristi dobar ubačaj Leaa s lijeve strane i matira Handanovića za već veliku prednost Milana. Uzbudljivo prvo poluvrijeme nastavljeno je novim golom.

U 28. minuti Ivan Perišić asistira Romeluu Lukakuu i Inter se vraća u utakmicu. Imao je Nicolo Barella dobru šansu u 32. minuti, ali je slabo šutirao, a do kraja prvog dijela još pokušaj Lukakua glavom, no ide lopta pored gola.

U nastavku je Inter krenuo po izjednačenje, Milan se branio i strpljivo čekao svoju priliku iz kontre.

Dosta polemike izazvala je situacija petnaestak minuta prije kraja kada je najprije dosuđen penal za Inter zbog kontakta Lukakua i Donnarumme, no na kraju je dosuđen ofsajd.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je uzaludno pokušavao da se spasi poraza, Milan je uspio izdržati i zasluženo ostvariti četvrtu uzastopnu pobjedu i sa 12 bodova je lider na tabeli. Uz to, Rossoneri su na samo jednom primljenom golu i već mjesecima igraju sjajno.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu, Sampdoria je razbila Lazio s 3:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.