Danas je imao poseban dan

Brojke za posebno mjesto u Premijer ligi: Nezaustavljivi Ivan Lendrić!

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Ivan Lendrić je danas zablistao i 'srušio' Olimpik na Otoci.

Lendrić je pogodio dva puta mrežu komšija sa Otoke, što je bio njegov četvrti pogodak u ovoj sezoni.

Potvrdio je svoje kvalitete i otvorio svom timu put do važna tri boda. Veoma je upitno kako bi tek meča na Otoci da sjajni napadač nije pogodio u 38. minuti i načeo rivala koji je nakon toga potpuno pao. 

Za rođenog Splićanina ovo je bio jubilarni stoti nastup u Premijer ligi. Dva puta je nosio dres Željezničara, a isto toliko puta i mostarskog Zrinjskog.

Ove sezone dodao je i dvije asistencije u Premijer ligi, te jedan pogodak u kvalifikacijama za Evropsku ligu, u porazu od Maccabi Haife 3:1.

Sa dva pogotka danas stigao je i do jubilarnog broja 50 kada su u pitanju postignuti pogoci u Premijer ligi. Za Željezničar je postigao 31 pogodak u elitnom rangu bh. nogometa, a za Zrinjski 19.

Statistika je tako jasna. Lendrić u svom svakom drugom meču postiže pogodak, što je zaista sjajan skor 29-godišnjeg napadača. Lendrić je nedavno bio na izlaznima vratima sa Grbavice, spominjao se transfer  u jedan švicarski tim, no na kraju to se nije desilo.

Da li će ova pomalo nevjerovatna statistika na kraju i donijeti transfer već na zimu, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivan Lendrić FK Željezničar Pozicija: FW

Statistika

23 nastupa
14 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
6 golova

Kako god, Splićanin će pronaći svoje mjesto u historiji Premijer lige, s obzirom da je i dva puta bio prvi strijelac lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.