Osim: Ne možeš pobijediti, a da ne podneseš neku žrtvu

Plavi ubjedljivi protiv Olimpika

Osim: Ne možeš pobijediti, a da ne podneseš neku žrtvu

Admin Čaušević

Željezničar i dalje na gostovanjima ima maksimalan učinak, u 11. kolu s 0:3 je sa 0limpik.

U prvoj reakciji nakon utakmice Amar Osim je kazao da je cilj ostvaren, a to je bilo osvajanje bodova pod teškom terenu.

"Na ovakvom terenu niti jedna utakmica nije lagana, ne govorim da je za nas teren teži, nego i za njih. Čak i njihovi igrači nisu navikli jer ne treniraju ovdje, već samo igraju samo igraju", rekao je Osim za Moja TV te nastavio:

"Bio nam je cilj da ne primimo jeftin gol, znajući i nadajući se da ćemo zbog kvaliteta nešto moći uraditi, dali smo gol iz jedne od rijetkih situacija u provom poluvremnu, u drugom imali sreću kod jedne 'gutave' situacije u našem kaznenom."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najvažnije je bilo uzeti bodove, ljeoptu nismo mogli gajiti, bili smo malo nervorzni. Nemamo povrijeđenih, dobili smo nekih kartona, malo bezveze, ali ne možeš nikog pobijediti, a da nećeš neku žrtvu podnijeti. Ostvarili smo cilj, sada imamo Kup, a onda nas očekuje 'ludilo'."

Pod "ludilom" Osim podrazumjeva mečeve protiv Veleža, Zrinjskog Radnika i Sarajeva za desetak dana, a prije toga u srijedu će na Grbavici gostovati Goražde.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Nafilovacemo vrapcicane ko punjene paprike.
4 3
rodjak
Cekamo Zelju na stadionu Rodjeni,dobrodosli,nadamo se fer i dobroj utakmici.Nemoj se Maticu nadati puno jer bodovi ostaju u Mostaru,nismo odavno dobili Zelju ,sad su na bodovi jako neophodni jbga ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi