La Liga

Nemoćna Barcelona izgubila u predgrađu Madrida, Miralemu Pjaniću ni minuta

Edmir Škorić

Getafe je priredio iznenađenje u šestom kolu španske La Lige, pošto je savladao Barcelonu s 1:0.

Duel se igrao na Alfonso Perez stadion u madridskom predgrađu, gdje Barca odavno nije poražena, no Katalonci su večeras očajnom partijom ostali bez ijednog boda.

U prvih 45 minuta nekoliko velikih šansi i jedan ogroman promašaj Griezmanna, koji je kažnjen u 56. minuti, kada je Jaime Mata iskoristio penal za Getafe i donio svom timu pobjedu. Prethodno je Frenkie de Jong jednim nesmotrenim potezom omogućio najstrožu kaznu za Getafe.

Nakon primljenog gola Barcelona je pokušala da se vrati, imala dvije sjajne prilike u samoj završnici, ali način na koji je večeras igrala definitivno nije dovoljan da se zabije gol bilo kome, pa i Getafeu, koji je ostvario velika tri boda.

Iako je Ronald Koeman iskoristio svih pet izmjena, bh. reprezentativac Miralem Pjanić ni večeras nije dobio priliku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je nakon šest kola, doduše sa utakmicom manje od ostalih, tek na devetom mjestu i ima sedam bodova, dok je Getafe na drugom mjestu sa 10 bodova, koliko ima i vodeći Real Madrid, zatim trećeplasirani Cadiz i četvrtoplasirana Granada.

Barceloni slijedi meč u Ligi prvaka protiv kijevskog Dynama, a zatim El Clasico protiv Real Madrida narednog vikenda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.