Hoće li uspjeti?

Marinović na šest stepenica od nemogućeg

Admin Čaušević

Vinko Marinović na klupi Sarajeva zna samo za uspjehe, kako u domaćim tako i evropskim takmičenjima jer plasman u play-off Europa lige je sve osim neuspjeha.

Obzirom na izjednačenost Premijer liga BiH slovi za takmičenje u kojoj se čini nemogućim izdržati cijelu godinu bez poraza, međutim Marinović je na pravom putu nemoguće učini mogućim.

Naime, Sarajevo je posljednji put u domaćim takmičenjima izgubilo 30. novembra kada je na stadionu Asim Ferhatović Hase s 1:3 slavio Željezničar.

To znači da se Marinović nalazi na šest stepenica da ekipu Sarajeva odvede do niza od 365 dana bez poraza u Premijer ligi. Od toga uspjeha dijele ga uslovno rečeno tri lagane i tri teške utakmice.

Naime, Sarajevo u naredna dva kola dočekuje Krupu i Mladost, a niz od četiri uzastopna domaća meča računajući i sinoćnji sa Širokim Brijegom (2:0) će biti okončan 4. novembra kada na popularno Koševo stiže Željezničar. 

Zatim slijedi gostovanje Tuzla Cityju 7. ili 8. novembra, onda će dvostruski šampion BiH dočekati Olimpik, a posljednja prepreka mogao bi biti Velež na stadionu Rođeni 28. ili 29. novembra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Marinović je Bordo tim u ligaškim mečevima vodio 13 puta uz i više nego odličan učinak od čak 11 pobjeda i samo dva remija.

Niz Sarajeva bez poraza u Premijer ligi počeo je početkom decembra prošle godine gostovanjem kod Zvijezde 09 kada je bilo 1:1. Tada je Bordo tim predvodio Dženis Ćosić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.