Foto - EPA

Moukoko ponovo zabio tri gola

Ne, nisu svi Nijemci gospoda: Borussijino čudo im razbilo ekipu, oni uzvratili nehumanim povicima

M. Šljivak

Mlada zvijezda Borussije iz Dortmunda Youssoufa Moukoko (15) postigao je danas hat-trick u utakmici juniorske Bundeslige protiv Schalkea u pobjedi od 3:2.

Iako je mlađi gotovo četiri godine od ostalih igrača, Moukoko dominira ligom, pa je u tri utakmice već zabio tri hat-tricka.

Međutim, ono što se desilo na utakmici protiv Schalkea sve je ono protiv čega se svi u svijetu godinama bore. Mladi Kamerunac je brutalno izvrijeđan od malobrojne publike.

"Je*i se crnčugo", "Polomit ću ti sve kosti", "Ubij se odmah", samo su neki od povuka koji su se čuli od strane publke u Gelsenkirchenu.

Moukoko se odmah oglasio nakon utakmice:

"Ponosan sam što sam rođen sa ovom bojom kože i uvijek ću biti", poručio je talentovani napadač.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke se potom oglasio na društvenim mrežama i izvinili su se zbog ponašanja publike, ali sigurno da će im uslijediti kazna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.