Borussijino 15-godišnje čudo već na računu ima milione
Foto - EPA

Potpisao ugovor sa Nikeom

Borussijino 15-godišnje čudo već na računu ima milione

M. Šljivak

Youssoufa Moukoko je 15-godišnjak o kojem se već mnogo zna.

Talentovani fudbaler Borussije iz Dortmunda smatra se jednom od najvećih nada svjetskog fudbala, a kroz mlađe kategorije njemačkog velikana je pokazao da će u narednim godinama biti nezaustavljiv.

Igrao je i sa po nekoliko godina starijim kolegama. Lagano je zabijao po nekoliko golova po utakmici, pa je donijeta odluka da se 15-godišnje čudo priključi treninzima prvog tima.

Uskoro će vjerovatno upisati u svoj debi za seniorski tim u zvaničnim utakmicama i postat će najmlađi fudbaler koji je zaigrao na bundesligaškim terenima u historiji.

Zbog njega je promijenjeno pravilo Bundeslige da igrači ne smiju imati manje od 16 i po godina pri debiju. Ta granica je spuštena na 16 godine, a s obzirom na to da će Moukoko 20. novembra proslaviti 16. rođendan, pretpostavlja se da će svoj prvi meč imati dan kasnije protiv Herthe u Berlinu. Moguće je da će još ranije debitovati u utakmicama Lige prvaka i to će svakako biti rekord za jednog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Moukoko je već izgradio ime i sa 15 godina je zaradio milione. Nedavno je potpisao 10-godišnji ugovor sa Nikeom vrijedan 10 miliona eura i tako je sebi daleko prije punoljetstva osigurao itekako finu zaradu.

O ovom momku će se sigurno još dosta čuti i Borussia u svom izlogu ima još jednog dragulja.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Meni licno Pulisic najveci talenat koji je igrao (igra) za Dortmund. Stilom igre podsjeća na hazarda, a ima i dosta karakteristika mesija, dobra zavrsnica i realizacija, ok dribling, brzina, buduca svjetska zvijezda i medju 5 top igraca svoje generacije
1 7
Penderinos
Borussia bi bila najjaca da uspijevaju zadržati najvece talente, pogledajte samo Pulišića koji je sada zvijezda u engleskoj, a da je ostao u Dortmundu, mozda bi se s Bayernom i borili za titulu. Ovako tesko
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi