U zavisnosti od rezultata

U Širokom jutros obavili testiranje, moguće da se traži odgoda utakmice protiv Veleža

Admin Čaušević

U NK Široki Brijeg je protekle sedmice zabilježeno više pozitivnih slučajeva koronavirusa zbog čega je hercegovački klub desetkovan nastupio protiv FK Sarajevo. 

Širokobriježani su u Sarajevo doputovali bez osam standardnih igrača, a na kraju je u zapisniku je bilo ukupno 13 igrača jer ih je nekoliko ostalo u hotelu zbog simptoma. 

Jutros su se igrači, stručni štab i ostali iz NK Široki Brijeg testirali, a rezultati testova se očekuju u popodnevnim satima.

U zavisnosti od rezultata ne isključuje se mogućnost da se odgodi utakmica Kupa BiH protiv Veleža na stadionu Rođeni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko bi se broj zaraženih povećao u Širokom Brijegu će vjerovatno tražiti da se susret prolongira, ali za takvo nešto treba prvo sačekati rezultate.

Koronvirus je u Široki Brijeg ušao u periodu kada ovaj tim očekuje vrlo zgusnut raspored jer početkom novembra treba biti odigran i zaostali meč protiv Zrinjskog. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.