Najbolji strijelci Premijer lige BiH: Vodit će se žestoka bitka do kraja

Tatar lider sa šest golova

Najbolji strijelci Premijer lige BiH: Vodit će se žestoka bitka do kraja

E. Škorić

Sudeći po dosadašnjem dijelu sezone, čeka nas uzbudljiva i neizvjesna borba u trci za najboljeg strijelca Premijer lige BiH.

Trenutno je na vrhu sjajni ofanzivac Sarajeva i bh. reprezentativac Benjamin Tatar, koji je na prethodnim mečevima postigao šest pogodaka, ali protiv Borca jučer nije igrao zbog suspenzije.

Benjamin Tatar
Benjamin Tatar FK Borac FK Borac Pozicija: MF

Statistika

29 nastupa
28 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
1 golova

Pet golova postigli su Obren Cvijanović iz FK Velež, Mustafa Mujezinović iz FK Željezničar i Goran Zakarić iz FK Borac.

U vrhu su i Nemanja Bilbija (Zrinjski), Nedim Hadžić (Mladost), Ivan Lendrić (Željezničar), Fejsal Mulić (Velež), Stojan Vranješ i Almedin Ziljkić (oba Borac) sa po četiri gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mustafa Mujezinović
Mustafa Mujezinović FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

18 nastupa
18 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

Tri gola dali su brojni igrači - Mersudin Ahmetović (Sarajevo), Dženis Beganović (Sloboda), Vladimir Bradonjić (Radnik), Nermin Crnkić (Tuzla City), Miloš Filipović (Zrinjski), Haris Handžić (Sarajevo), Amer Hiroš (Mladost), Said Husejinović (Sloboda), Toni Jović i Alen Jurilj (Široki), Jovo Lukić (Borac), Stefan Nikolić (Krupa), Adnan Osmanović (Olimpik), Semir Štilić (Željezničar) i Vojo Ubiparip (Tuzla City).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti