I to se desi u derbiju Beograda

Navijači Partizana se prerušili u fotografe, pa gađali Zvezdinog golmana

Esmer Oštraković

U nedjelju je odigran vječiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, a pobjednika nije bilo - 1:1.

Srbijanski nogometni savez prijavio je Partizan i Zvezdu zbog toga što nisu poštovali pravila o organizaciji utakmica u vrijeke korona virusa, a u nedjelju je bilo više navijača na tribinama nego što je dopušteno.

Prije početka utakmice, uočili su i jarbol na kojem je bila istaknuta Zvezdina zastava s dvije zvjezdice na grbu. Gosti su tražili da se sporna zastava makne i postavi službena - s važeće tri zvjezdice.

Iako navijači nemaju pravo na stadion, pojedini Partizanovi su bili iza gola i to navodno u prslucima s oznakama fotoreportera, a sredinom drugog poluvremena su gađali loptom golmana Zvezde Milana Borjana.

Derbiji između Partizana i Zvezde čak i u doba koronavirusa ne mogu proteći bez incidenata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.