Beogradski derbi bez pobjednika: Partizan - Crvena zvezda 1:1
Foto - EPA

Gosti sa penala do boda

Beogradski derbi bez pobjednika: Partizan - Crvena zvezda 1:1

M. Šljivak

Partizan i Crvena zvezda remizirali su (1:1) u 163. beogradskom derbiju.

Partizan je odlično ušao u meč i poveo je u šestoj minuti. Pogriješio je Erović, a Stevanović je to iskoristio i zabio je za 1:0.

Tri minute kasnije umalo je Partizan došao i do drugog gola. Eraković ispravlja grešku kod gola i izblokirao je Miljkovića.

Zvezda je prvu šansu imala u 16. minuti. Nikolić je sam na stativi, ali loše šutira. Kontrolisali su gosti loptu i igru u većem dijelu prvog dijela, ali nisu mogli da zabiju.

U 41. minuti Lazar Marković ima odličnu šansu za Partizan. Krenuo je sam prema golu, ali Eraković ponovo spašava u posljednji čas. Nešto potom šutira i Asano pored gola.

Falcinelli je prilikom za Zvezdu okončano prvo poluvrijeme, a na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

I u nastavku je Zvezda konkretnija. Spiridonović u 51. minuti pogađa stativu, da bi u 74. minuti Zvezda došla do izjednačenja. Dosuđen je penal, a Katai zabija za 1:1.

Do kraja meča dosta varnica. Gosti su ostali i bez Sanoga u nadokandi koji je isključen, ali nije bilo promjene rezultata i ostalo je 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi