Osmina finala Kupa BiH

Sarajevo bez problema do pobjede protiv Krupe i plasmana u četvrtfinale

E. Čaušević, foto: E. Oštraković

Fudbaleri Sarajeva danas su u gostima pobijedili Krupu sa 4:2 u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo klub se uspio bez većih problema plasirati u četvrtfinale ovog takmičenja. Sarajevo je odlično otvorilo meč i povelo već u petoj minuti kada je nespretan autogol postigao Galić.

U 14. minuti Tatar je mogao postići drugi gol za goste, ali ga je u tome spriječio Kolak koji je sjajno odbranio njegov pokušaj u situaciji jedan na jedan. Ipak, u 22. minuti Sarajevo dolazi do 0:2. Nakon kornera Rahmanović je uspio da pogodio mrežu Krupe.

Isti igrač bio je u centru pažnje i u 33. minuti kada je postigao eurogol iz slobodnog udarca za 0:3. Već tada je bilo jasno da je u ovom susretu jasno ko će ići dalje.

Početkom drugog poluvremena problemi za Marinovića jer je nakon povrede Ahmetović morao da napusti teren, a umjesto njega ušao je Handžić.

Krupa je u 60. minuti uspjela da smanji na 1:3 kada je lijepo pogodio Makitan glavom nakon prekida. Ipak, do kraja meča Sarajevo je uspjelo da riješi sve dileme u ovom susretu.

Gosti su u 68. minuti došli do 1:4 kada je nakon sjajne kontre pogodio Fanimo. Do kraja meča Krupa je uspjela da smanji na 4:2, a gol je postigao Blažević.

Kup BiH, osmina finala:

Krupa - Sarajevo 2:4

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Krupa: Kolak, Makitan, Pavlović, Nikolić, Dujaković, Palić, Galić, Svraka, Maksimović, Vukmanović, Simonović.

Sarajevo: Džafić, Hodžić, Pidro, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Miličević, Pejović, Đokanović, Šerbečić, Tatar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.