Liga prvaka, grupa D

Atalanta protutnjala Danskom, Liverpool do pobjede autogolom

Admin Čaušević

Favoriti u prvom kolu grupe D su opravdali uloge. Liverpool i Atalanta su slavili važne gostujuće pobjede. 

Redsi su gostovali u Amsterdamu, a na kraju su slavili s minimalnih 0:1. Pobjednika je odlučio autogol Tagliafica iz 35. minute.

U drugom poluvremenu Kopljanici su na Johann Cruyff Areni pokušavali da dođu do remija, sredinom drugog dijela su tražili i penal, ali je VAR rekao ne.

Ubjedljiv trijumf u Danskoj je ostvarila Atalanta. Debitant Midtjylland je poražen s 0:4. Gosti su sve riješili još u prvom poluvremenu.

Zapada, Gomez i Muriel su bili strijelci u prvih 45 minuta, da bi konačan rezultat u posljednjim minutama postavoi Miranchuk.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.