Trener Veleža uoči sutrašnjeg derbija za SportSport.ba

Feđa Dudić: Po prvi put u ovoj sezoni nalazim se na 'slatkim mukama'

Sutrašnje 12. kolo Premijer lige donosi nam veliki derbi koji će u Vrapčićima, na stadionu 'Rođeni' odigrati FK Velež i FK Željezničar. 

Podsjetimo, na otvaranju ove sezone Velež je na Grbavici poražen 3:0 te je sigurno da će u taboru mostarskog kluba biti velika motivacija da se revanširaju velikom rivalu. Ono što je sigurno je to da nas sutra čeka kvalitetna utakmica, čvrsta i neizvjesna, a trener Veleža Feđa Dudić za SportSport.ba najavio je sutrašnji derbi.

"Željina pozicija dovoljno govori o tome koja ekipa nam dolazi u goste" - otpočeo je Dudić i dodao:

"Još nam je u sjećanju utakmica iz prvog kola kada smo zasluženo izgubili i na Grbavici platili skupo sve naše greške. Međutim, tada sam rekao da trebamo da se "poklopimo" i radimo i iz ove perspektive mogu reći da nam je možda to prizemljenje i dobro došlo. Tako je i bilo, poslije te utakmice pa sve do danas, igrali smo ravnopravno sa svima. Bit ćemo spremni da taktički odgovorimo Željezničaru na njihovu postavku pošto u zadnje vrijeme često mjenjaju sistem sa jednim ili dva napadača. Sigurno da, posebno prema naprijed, imaju odlične pojedince koji individualnom kvalitetom mogu riješiti svaki meč i posebno ćemo obratiti pažnju na njih."

Osvrnuo se Dudić i na stanje u svojoj ekipi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo napokon kompletni za ovu utakmicu i zaista se nalazim, možda i po prvi put na "slatkim mukama" jer svi momci rade odlično i ko god dobije priliku za igru koristi je na najbolji način tako da ću se za sastav odlučiti na dan utakmice. Za Željeznicar zaista sve pohvale i respekt ali mi ćemo napraviti sve da izađemo kao pobjednici iz ovog susreta i obradujemo naše navijače i zaista velika je žal što ne mogu da prisustvuju na sutrašnjoj utakmici jer sam uvjeren da bi stadion sutra bio ispunjen do posljednjeg mjesta od strane navijača oba kluba" - kazao je Dudić.

Utakmica između Veleža i Željezničara na programu je sutra u 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.