Foto - EPA

Ne želi da plati

Može i zatvor, ali novac ne: Jović ne da pare u humanitarne svrhe

Midhat Šljivak

Napadač Real Madrida Luka Jović mogao bi završiti u zatvoru.

Mladi fudbaler je u martu prekršio pravila protiv suzbijanja pandemije koronavirusa, te se njegov slučaj našao pred sudom.

Tužilaštvo u Srbiji omogućilo je Luki da 'čist' izađe iz svega. Predočili su mu mogućnost odlaganja krivičnog gonjena uz opciju da uplati pet miliona dinara (oko 40.000 eura) u humanitarne svrhe.

Međutim, on to nije prihvatio. Odbio je takvu ponudu tužilaštva Srbije i samim tim je sam sebe uvukao u probleme.

Sada mu prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci. Tužilaštvo više nema namjere da mu nudi nagodbe i vidjet ćemo šta će se sve dešavati u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jovića od potpisa za Real Madrid nikako ne ide. Konstantno je pod velikim kritikama u Španiji i Srbiji i očigledno da se on ne zna nositi sa takvim pritiskom.

Treba istaći svakako da Jović u Madridu zarađuje gotovo 200.000 eura sedmično.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.