Prvo je riješio svoj status

Sada je svima jasno zašto je Pique toliko čekao da kritikuje Bartomeua

Endin Čaušević

Barcelona danas igra meč protiv Real Madrida, ali svi pričaju o onome što je jučer uradio Gerard Pique. 

Defanzivac Barcelone odlučio je javno da progovori o dešavanjima u klubu i čini se da je namjerno čekao trenutak pred meč godine. Jasno je dau Barceloni ne vlada najbolja atmosfera, a to je najbolje dokazao Lionel Messi koji je htio na ljeto da napusti klub.

Pique je prije nekoliko dana potpisao novi ugovor s Barcelonom, a onda je odlučio da o svemu priča. To je šokiralo predsjednika Josepa Mariju Bartomeua jer je on bio najviše na meti iskusnog igrača.

Španski mediji pišu da je Bartomeu itekako uzdrman s onim što je Pique rekao, te da je najviše u šoku što je prvo čekao da potpiše novi ugovor s klubom, a onda se okrenuo protiv predsjednika.

Pique je šutio dok su trajali pregovori oko ugovora jer očito to nije htio da ugrozi, no čim je potpisao nastavak saradnje krenuo je s kritikama. Navodno, Bartomeu razmišlja o tome da kazni Piquea na novčanoj osnovi, ali jasno je da to neće previše uznemiriti igrača Barceone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači su stali na stranu Piquea jer su u ovom trenutku svi protiv trenutne uprave kluba. No, jedino što mu zamjeraju je to što nije ranije htio da se oglasi o svemu.

Također, jasno je da je Pique ovim potezom još jednom pokazao da mu je cilj da nakon završetka igračke karijere dođe na mjesto predsjednika katalonskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.