Bavarci razbili Eintracht

Hat-trick Lewandowskog i teška povreda Daviesa u pobjedi Bayerna

Edmir Škorić

Bayern je u susretu 5. kola njemačke Bundeslige deklasirao Eintracht Frankfurt s 5:0.

Nakon uvjerljive pobjede nad Atleticom u Ligi prvaka, Bayernova nova žrtva bio je Eintracht, kojem su Bavarci utrpali pet golova.

No, počelo je jako loše po domaće jer je teško povrijeđen Alphonso Davies i to u prvoj minuti, pa je umjesto njega u igru ušao Lucas Hernandez.

Lewandowski je u 10. minuti postigao prvi od tri gola za domaće. Preostala dva dao je u 26. i 60. minuti, da bi četvrti gol postigao Sane u 72. minuti, a konačnih 5:0 postavio Musiala u 90. minuti. Bayernu je ovo četvrta pobjeda i sa 12 bodova je odmah iza lidera Leipziga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig je danas s 2:1 savladao Herthu iz Berlina, a golove su postigli Upamecano i Sabitzer iz penala, dok je Cordoba prethodno u osmoj minuti doveo goste iz glavnog grada u prednost.

Duel Union Berlina i Freiburga završen je rezultatom 1:1, dok je Borussia M'gladbach nakon preokreta slavila u Mainzu s 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.