Realu prvi El Clasico u sezoni

Zidane: Ne moramo nikome da se dokazujemo

E. Škorić

Real Madrid je "iznenadio" Barcelonu na gostovanju u derbiju petog kola La Lige.

U prvom El Clasicu u novoj sezoni Barcelona je bila nemoćna protiv gostiju iz Madrida i trener Reala Zinedine Zidane se pita kako ovako njegov tim nije mogao da odigra protiv Šahtara u Ligi prvaka, od kojeg je u srijedu poražen s 3:2.

"Reagovali smo protiv tima koji uvijek može da stvori probleme. Imali smo i raspoloženog Courtoisa, ali smo pored tri gola mogli da postignemo još nekoliko. Slavili smo nakon svih kritika, a mislim da ih je bilo previše. Ne moramo nikom da se dokazujemo", rekao je Zidane.

"Nemam objašnjenje zašto ovako nismo igrali protiv Šahtara, ali uvijek želimo isto - da igramo dobro, da pobjeđujemo. Sada želimo da ovaj momenat iskoristimo, jer nikada nije lako pobijediti Barcelonu", jasan je Francuz.

Real je nakon današnje pobjede izbio na prvo mjesto s 13 bodova, dok je Barcelona tek 12. na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova i na protekla tri meča u ligi osvojila je samo jedan bod, a prethodno je u prvenstvo startala s dvije pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.