Različit sudijski kriterij

Isti start, ali različit ishod: Juventusovom igraču crveni, Interovom ne!

Admin Čaušević

Juventus je klub koji nosi reputaciju omiljenog kod italijanskih sudija, ali međutim pojedine situacije znaju pokazati to i nije tako.

U duelu protiv Crotonea Federico Chiesea je dobio crveni karton nakon što je jednim nesmotrenim startom faulirao Lucu Cigarinija.

Sudija Forenau nije uopšte razmišljao previše te je posljednju akviziciju Stare dame odmah poslao pod tuš, za mnoge opravdano.

Tokom utakmice Genoa - Inter Lautaro Martinez je također žestoko startao. Otvorenim džonom je startao na Goldanigu, međutim nije isključen.

Sudija tog meča Massa je imao nešto drugačiji kriterij te je odlučio da poštedi Argentinca iako ga je mogao isključiti baš kao i Forenau Chiesu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dva praktično identična starta koja na neki način pokazuju da nije Juventus jedini koji posjeduje sudijsku naklonost, već da sudije paze i ostale klubove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.