Direktor Juventusa se ponovo oglasio

Paratici preko noći promijenio mišljenje o Džeki: "Morata je uvijek bio naš prvi izbor"

Endin Čaušević

Direktor Juventusa, Fabio Paratici, i večeras se dotakao ljetnog prelaznog roka, odnosno sage oko Edina Džeke.

Džeko je bio na meti Stare dame i svi su vjerovali da će karijeru nastaviti u dresu ovog kluba, ali je na kraju sve propalo. Juventus nije mogao čekati da u Romi odluče da li će pustiti Džeku, te su umjesto njega doveli Alvara Moratu iz Atletico Madrida.

Paratici je očito odlučio da promijeni mišljenje i poručio je da je Morata uvijek bio prvi izbor za Juventus i plan A iako je svima jasno da to nije bilo baš tako.

"Morata je uvijek bio plan A za nas. Atletico Madrid nije bio odmah otvoren za transfer pa smo tražili druga rješenja. No, kada se situacija promijenila bila je dobra stvar što smo ostavili ta vrata otvorena i ostali u kontaktu s Atleticom", rekao je Paratici i dodao.

"Na tržištu morate biti spremni na sve jer sitnice mogu sve da promijene. Alvaro je bio naš prvi izbor i igrač čije karakteristike su najviše odgovarale našoj ekipi".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.